„Étterem büszkesége” receptverseny a METRO Vevőakadémián

A METRO Kereskedelmi Kft. 2011. május 27-én első ízben rendezte meg az „I LOVE ÉTTEREM…” program egy éves születésnapja alkalmából meghirdetett „Éttermem büszkesége” receptversenyt a METRO Vevőakadémián. A versenyre mintegy 130 étterem 150 receptje érkezett be régi/új magyar étel témakörben.

Ezután a legjobb 12 recept beküldője a döntőben mérte össze tudását, akik közül a Révész étterem séfje, Csidei Tamás készítette el a nyertes versenyművet.

A METRO egy évvel ezelőtt, 2010 májusában hozta létre „I love étterem” programját, amelynek célja az, hogy a nagykereskedés a melegkonyhás éttermet üzemeltető partnerei részére kompetens termékválasztékot, tartósan egyenletes és versenyképes árakat, releváns szolgáltatásokat és kiemelt személyes kommunikációt kínáljon.

A születésnap alkalmából a vállalat receptversenyt hirdetett éttermi partnerei számára. A felhívásra érkezett 150 recept közül Bérczi Róbert, a METRO Vevőakadémia állandó séfje választotta ki a legjobb 12 recept beküldőjét, akik 2011. május 27-én a döntőben mérték össze tudásukat a Vevőakadémia legkorszerűbb konyhai technológiával felszerelt, 12 főzőállásos tankonyhájában.

Az elkészült ételeket a Kalla Kálmán (mesterszakács, a METRO Vevőakadémia oktatóséfje), Béczi Róbert (konyhafőnök, a METRO Vevőakadémia séfje), Vincze Zsuzsa (a METRO Vevőakadémia tréning projektmenedzsere) és Haász Ákos (a METRO Vevőakadémia vezetője) alkotta zsűri véleményezte. A versenyműveket a konyhai munka (munkaszervezés, higiénia, felhasznált anyagok, technológia); az elkészített étel ízvilága, állaga, illata; a tálalás, valamint az ajánlás alapján értékelte a zsűri.

A versenyen Csidei Tamás, a Révész Étterem séfjének „Konfitált kacsamell, gyömbéres csirágpüré, és eperchutnej” receptje bizonyult a legjobbnak. A második helyezett Kiss Krisztián (Cascade Étterem) „Lassan készült Supreme gyöngytyúk mell mézes-mákos hajdinával, tejben főtt karalábéban tálalt, tavaszi főzelékkel” receptje lett.

A harmadik helyen holtversenyben Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó) ”Csáky rostélyos – friss lecsó, buggyantott tojás, daragaluska” receptje és Kráner Zoltán (Tinódi Fogadó) „Csalánpestóban érlelt rábai harcsafilé tökmagos halcsücsörrel, zsenge karottszalagokkal és zöldborsórüggyel” receptje végzett.

A receptverseny győztese 500.000 Ft értékű, a további helyezettek 50.000 Ft értékű METRO bevásárlást nyertek, valamint minden versenyző nyereményként szabadon választhatott egyet a METRO Vevőakadémia szeptembertől érvényes képzései közül.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egyre népszerűbb a falusi vendéglátás

2023. október 27.|

A koronavírus miatti korlátozások meglehetősen korlátozták a turisztikai lehetőségeket, az elmúlt években azonban a turizmus is fejlődésnek indult hazánkban. A tapasztalat az, hogy már nemcsak a luxusszállásokra, a wellness élményekre van igény, hanem a falusi

Amire a konyha tervezésénél érdemes odafigyelni

2023. szeptember 30.|

Ha építkezés előtt állunk, előbb-utóbb foglalkoznunk kell a konyha kérdésével. Ötleteket ezrével találunk a neten, és biztos, hogy a családtagok, barátok is ellátnak minket jó tanácsokkal, milyen is egy tökéletes konyha.

Hogyan válasszunk megfelelő diétát?

2023. augusztus 17.|

A megfelelő étrend kialakítása nem könnyű feladat. A túlsúly sokak életét keseríti meg, az elhízás már hazánkban is rengeteg ember érint, de nemcsak számukra fontos az egészséges táplálkozás. Egyre több betegség esetében javasolt a diéta,