„Étterem büszkesége” receptverseny a METRO Vevőakadémián

A METRO Kereskedelmi Kft. 2011. május 27-én első ízben rendezte meg az „I LOVE ÉTTEREM…” program egy éves születésnapja alkalmából meghirdetett „Éttermem büszkesége” receptversenyt a METRO Vevőakadémián. A versenyre mintegy 130 étterem 150 receptje érkezett be régi/új magyar étel témakörben.

Ezután a legjobb 12 recept beküldője a döntőben mérte össze tudását, akik közül a Révész étterem séfje, Csidei Tamás készítette el a nyertes versenyművet.

A METRO egy évvel ezelőtt, 2010 májusában hozta létre „I love étterem” programját, amelynek célja az, hogy a nagykereskedés a melegkonyhás éttermet üzemeltető partnerei részére kompetens termékválasztékot, tartósan egyenletes és versenyképes árakat, releváns szolgáltatásokat és kiemelt személyes kommunikációt kínáljon.

A születésnap alkalmából a vállalat receptversenyt hirdetett éttermi partnerei számára. A felhívásra érkezett 150 recept közül Bérczi Róbert, a METRO Vevőakadémia állandó séfje választotta ki a legjobb 12 recept beküldőjét, akik 2011. május 27-én a döntőben mérték össze tudásukat a Vevőakadémia legkorszerűbb konyhai technológiával felszerelt, 12 főzőállásos tankonyhájában.

Az elkészült ételeket a Kalla Kálmán (mesterszakács, a METRO Vevőakadémia oktatóséfje), Béczi Róbert (konyhafőnök, a METRO Vevőakadémia séfje), Vincze Zsuzsa (a METRO Vevőakadémia tréning projektmenedzsere) és Haász Ákos (a METRO Vevőakadémia vezetője) alkotta zsűri véleményezte. A versenyműveket a konyhai munka (munkaszervezés, higiénia, felhasznált anyagok, technológia); az elkészített étel ízvilága, állaga, illata; a tálalás, valamint az ajánlás alapján értékelte a zsűri.

A versenyen Csidei Tamás, a Révész Étterem séfjének „Konfitált kacsamell, gyömbéres csirágpüré, és eperchutnej” receptje bizonyult a legjobbnak. A második helyezett Kiss Krisztián (Cascade Étterem) „Lassan készült Supreme gyöngytyúk mell mézes-mákos hajdinával, tejben főtt karalábéban tálalt, tavaszi főzelékkel” receptje lett.

A harmadik helyen holtversenyben Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó) ”Csáky rostélyos – friss lecsó, buggyantott tojás, daragaluska” receptje és Kráner Zoltán (Tinódi Fogadó) „Csalánpestóban érlelt rábai harcsafilé tökmagos halcsücsörrel, zsenge karottszalagokkal és zöldborsórüggyel” receptje végzett.

A receptverseny győztese 500.000 Ft értékű, a további helyezettek 50.000 Ft értékű METRO bevásárlást nyertek, valamint minden versenyző nyereményként szabadon választhatott egyet a METRO Vevőakadémia szeptembertől érvényes képzései közül.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Az éttermi konyhai berendezések teljes listája

2022. június 15.|

Lehet, hogy egy éttermi vállalkozás megnyitását tervezzük, vagy a már meglévőt szeretnénk felújítani. Bárhogy is legyen, szükségünk lesz a megfelelő berendezésekre.

Romantikus vacsora a medencében

2022. május 19.|

Bár a jó társaság elengedhetetlen, ahhoz, hogy a romantikus kiruccanás felejthetetlen legyen, fontos, hogy olyan környezetben éljük át, ahol igazi főszereplőnek érezhetjük magunkat. A legtöbb pár a tipikus megoldásokat szokta választani, de néha jó egy

Egzotikus ételek a világ körül

2022. május 16.|

Az egzotikus szó azokra az ételekre utal, amik furcsák és idegenek, ugyanakkor lehet extravagáns, lenyűgöző és néha megdöbbentő. Általános szabályként elmondható, hogy minél messzebb kerülünk az országunktól, annál egzotikusabbá válik a világ, bár néha helyileg