Andalúzia borkülönlegességek mutatkoztak be

Az Extenda, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezésében Andalúzia borkülönlegességei mutatkoztak be az idén második alkalommal megrendezett VinCE kiállítás és vásáron.

Az eseményen felsorakoztak a dél-spanyolországi régióra jellemző, Magyarországon forgalmazott sherry borok, és más andalúz borvidékek nemes italai.

A 2011. március 19-20 között megrendezett második VinCE kiállításon és vásáron Andalúzia borkülönlegességeivel ismerkedhetett meg a szakma és a nagyközönség.

Az andalúz borok bemutatkozását az EXTENDA, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezte, mely az Andalúz Tartományi Kormány által létrehozott non-profit szervezet.

Az iroda 21 országban képviselteti magát, többek között Magyarországon is. Elsődleges feladata, hogy elősegítse az andalúz termékek népszerűsítését és tartós jelenlétét a nemzetközi piacokon.

A VinCE rendezvényen a sherry kiemelt szerepet kapott. Az érdeklődők Sarah Jane Evans Master of Wine mesterkurzusán ismerkedhettek meg az exkluzív sherry különlegességekkel.

A kiállításon a látogatók belátást kaphattak a venenciador, azaz sherrymérő-mester szakma rejtelmeibe. A venenciador hozzájárult ahhoz, hogy a borkóstolás vizuális élménnyel gazdagodjon és elhozza Magyarországra az andalúz világ hangulatát. A különleges bormérő eszköz használatával a vállalkozó szellemű látogatók is megismerkedhettek.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egy búzaszem útja az aratástól a szarig

2021. szeptember 15.|

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy búzatábla… Ja, nem, ez a mese nem így kezdődik, mivel a búzatáblát rengeteg emberi és kevésbé emberi folyamatok előzik meg, amik magában foglalják a műtrágyázást, a locsolást

Így fogyott le Buday Péter, szakács

2021. augusztus 30.|

Három ember súlyát cipelni magunkon nem gyerekjáték. Buday Péter sokat mesélhetne erről az érzésről, mivel sokáig 175 kilóval élte a mindennapjait, ami nemcsak a végtagjaira, hanem a belső szerveire is hatással volt. De amikor valaki

Nyár, napsütés, rosé – 10. Rosalia Fesztivál

2021. július 1.|

Megérkezett végre az igazi nyár, eszeveszett napsütéssel, balzsamos estékkel, vibráló szabadsággal. Végre újra elindult az élet, élvezhetjük a gyönyörű naplementéket, a forró délutánokat és a szabadtéri programokat. Mi is lehetne csodásabb nyárköszöntő , mint a