Andalúzia borkülönlegességek mutatkoztak be

Az Extenda, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezésében Andalúzia borkülönlegességei mutatkoztak be az idén második alkalommal megrendezett VinCE kiállítás és vásáron.

Az eseményen felsorakoztak a dél-spanyolországi régióra jellemző, Magyarországon forgalmazott sherry borok, és más andalúz borvidékek nemes italai.

A 2011. március 19-20 között megrendezett második VinCE kiállításon és vásáron Andalúzia borkülönlegességeivel ismerkedhetett meg a szakma és a nagyközönség.

Az andalúz borok bemutatkozását az EXTENDA, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezte, mely az Andalúz Tartományi Kormány által létrehozott non-profit szervezet.

Az iroda 21 országban képviselteti magát, többek között Magyarországon is. Elsődleges feladata, hogy elősegítse az andalúz termékek népszerűsítését és tartós jelenlétét a nemzetközi piacokon.

A VinCE rendezvényen a sherry kiemelt szerepet kapott. Az érdeklődők Sarah Jane Evans Master of Wine mesterkurzusán ismerkedhettek meg az exkluzív sherry különlegességekkel.

A kiállításon a látogatók belátást kaphattak a venenciador, azaz sherrymérő-mester szakma rejtelmeibe. A venenciador hozzájárult ahhoz, hogy a borkóstolás vizuális élménnyel gazdagodjon és elhozza Magyarországra az andalúz világ hangulatát. A különleges bormérő eszköz használatával a vállalkozó szellemű látogatók is megismerkedhettek.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egyre népszerűbb a falusi vendéglátás

2023. október 27.|

A koronavírus miatti korlátozások meglehetősen korlátozták a turisztikai lehetőségeket, az elmúlt években azonban a turizmus is fejlődésnek indult hazánkban. A tapasztalat az, hogy már nemcsak a luxusszállásokra, a wellness élményekre van igény, hanem a falusi

Amire a konyha tervezésénél érdemes odafigyelni

2023. szeptember 30.|

Ha építkezés előtt állunk, előbb-utóbb foglalkoznunk kell a konyha kérdésével. Ötleteket ezrével találunk a neten, és biztos, hogy a családtagok, barátok is ellátnak minket jó tanácsokkal, milyen is egy tökéletes konyha.

Hogyan válasszunk megfelelő diétát?

2023. augusztus 17.|

A megfelelő étrend kialakítása nem könnyű feladat. A túlsúly sokak életét keseríti meg, az elhízás már hazánkban is rengeteg ember érint, de nemcsak számukra fontos az egészséges táplálkozás. Egyre több betegség esetében javasolt a diéta,