Andalúzia borkülönlegességek mutatkoztak be

Az Extenda, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezésében Andalúzia borkülönlegességei mutatkoztak be az idén második alkalommal megrendezett VinCE kiállítás és vásáron.

Az eseményen felsorakoztak a dél-spanyolországi régióra jellemző, Magyarországon forgalmazott sherry borok, és más andalúz borvidékek nemes italai.

A 2011. március 19-20 között megrendezett második VinCE kiállításon és vásáron Andalúzia borkülönlegességeivel ismerkedhetett meg a szakma és a nagyközönség.

Az andalúz borok bemutatkozását az EXTENDA, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezte, mely az Andalúz Tartományi Kormány által létrehozott non-profit szervezet.

Az iroda 21 országban képviselteti magát, többek között Magyarországon is. Elsődleges feladata, hogy elősegítse az andalúz termékek népszerűsítését és tartós jelenlétét a nemzetközi piacokon.

A VinCE rendezvényen a sherry kiemelt szerepet kapott. Az érdeklődők Sarah Jane Evans Master of Wine mesterkurzusán ismerkedhettek meg az exkluzív sherry különlegességekkel.

A kiállításon a látogatók belátást kaphattak a venenciador, azaz sherrymérő-mester szakma rejtelmeibe. A venenciador hozzájárult ahhoz, hogy a borkóstolás vizuális élménnyel gazdagodjon és elhozza Magyarországra az andalúz világ hangulatát. A különleges bormérő eszköz használatával a vállalkozó szellemű látogatók is megismerkedhettek.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Az éttermi konyhai berendezések teljes listája

2022. június 15.|

Lehet, hogy egy éttermi vállalkozás megnyitását tervezzük, vagy a már meglévőt szeretnénk felújítani. Bárhogy is legyen, szükségünk lesz a megfelelő berendezésekre.

Romantikus vacsora a medencében

2022. május 19.|

Bár a jó társaság elengedhetetlen, ahhoz, hogy a romantikus kiruccanás felejthetetlen legyen, fontos, hogy olyan környezetben éljük át, ahol igazi főszereplőnek érezhetjük magunkat. A legtöbb pár a tipikus megoldásokat szokta választani, de néha jó egy

Egzotikus ételek a világ körül

2022. május 16.|

Az egzotikus szó azokra az ételekre utal, amik furcsák és idegenek, ugyanakkor lehet extravagáns, lenyűgöző és néha megdöbbentő. Általános szabályként elmondható, hogy minél messzebb kerülünk az országunktól, annál egzotikusabbá válik a világ, bár néha helyileg