Andalúzia borkülönlegességek mutatkoztak be

Az Extenda, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezésében Andalúzia borkülönlegességei mutatkoztak be az idén második alkalommal megrendezett VinCE kiállítás és vásáron.

Az eseményen felsorakoztak a dél-spanyolországi régióra jellemző, Magyarországon forgalmazott sherry borok, és más andalúz borvidékek nemes italai.

A 2011. március 19-20 között megrendezett második VinCE kiállításon és vásáron Andalúzia borkülönlegességeivel ismerkedhetett meg a szakma és a nagyközönség.

Az andalúz borok bemutatkozását az EXTENDA, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezte, mely az Andalúz Tartományi Kormány által létrehozott non-profit szervezet.

Az iroda 21 országban képviselteti magát, többek között Magyarországon is. Elsődleges feladata, hogy elősegítse az andalúz termékek népszerűsítését és tartós jelenlétét a nemzetközi piacokon.

A VinCE rendezvényen a sherry kiemelt szerepet kapott. Az érdeklődők Sarah Jane Evans Master of Wine mesterkurzusán ismerkedhettek meg az exkluzív sherry különlegességekkel.

A kiállításon a látogatók belátást kaphattak a venenciador, azaz sherrymérő-mester szakma rejtelmeibe. A venenciador hozzájárult ahhoz, hogy a borkóstolás vizuális élménnyel gazdagodjon és elhozza Magyarországra az andalúz világ hangulatát. A különleges bormérő eszköz használatával a vállalkozó szellemű látogatók is megismerkedhettek.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Lehet sört inni a szaunában? Milyen hatásai lesznek?

2022. november 14.|

A szaunában szigorúan tilos alkoholt fogyasztani, mivel a magas hőmérséklet az alkoholtartalmú italokkal együtt a nyomás növekedését okozza. És ha ehhez még a szív- és érrendszeri problémák is hozzáadódnak, akkor az emberi életet valós veszély

A modern konyha nyomában

2022. szeptember 16.|

A modern konyha funkcionális, és olyan tér kialakítását javasolja, amelyben gyorsan és könnyen elkészíthetjük ételeinket. Egy olyan helyiség, ahol rengeteg hely áll rendelkezésünkre, ami könnyen tisztítható, és ami kevés karbantartást igényel. Az újépítésű épületeknél vagy

A vírus megjelenésével új konyhai szokások születtek

2022. július 29.|

A mindennapi élet megváltozott, amivel együtt a szokásaink is fejlődtek, hogy helyet adjanak a tanulás, a munka, a pihenés, a szórakozás és – ami a legfontosabb – a táplálkozás új módjainak. Ha korábban azok közé