Andalúzia borkülönlegességek mutatkoztak be

Az Extenda, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezésében Andalúzia borkülönlegességei mutatkoztak be az idén második alkalommal megrendezett VinCE kiállítás és vásáron.

Az eseményen felsorakoztak a dél-spanyolországi régióra jellemző, Magyarországon forgalmazott sherry borok, és más andalúz borvidékek nemes italai.

A 2011. március 19-20 között megrendezett második VinCE kiállításon és vásáron Andalúzia borkülönlegességeivel ismerkedhetett meg a szakma és a nagyközönség.

Az andalúz borok bemutatkozását az EXTENDA, Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezte, mely az Andalúz Tartományi Kormány által létrehozott non-profit szervezet.

Az iroda 21 országban képviselteti magát, többek között Magyarországon is. Elsődleges feladata, hogy elősegítse az andalúz termékek népszerűsítését és tartós jelenlétét a nemzetközi piacokon.

A VinCE rendezvényen a sherry kiemelt szerepet kapott. Az érdeklődők Sarah Jane Evans Master of Wine mesterkurzusán ismerkedhettek meg az exkluzív sherry különlegességekkel.

A kiállításon a látogatók belátást kaphattak a venenciador, azaz sherrymérő-mester szakma rejtelmeibe. A venenciador hozzájárult ahhoz, hogy a borkóstolás vizuális élménnyel gazdagodjon és elhozza Magyarországra az andalúz világ hangulatát. A különleges bormérő eszköz használatával a vállalkozó szellemű látogatók is megismerkedhettek.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Mit lehet egy jakuzziban? Enni, inni, bulizni, alkoholt fogyasztani?

2021. december 17.|

A legtöbbünk a pezsgőfürdőt a kikapcsolódással hozza összefüggésbe. Bekapcsoltuk a kapcsolót, és órákig áztattuk magunkat, nyugtató zenét hallgattunk, és a nyugalom pillanatában pihentünk. A gyógyfürdők azonban a pihenés mellett a szórakozásra is alkalmasak lehetnek.

Konyhafelújítás pályázatból, átgondolva, megtervezve

2021. november 5.|

Sokan csak álmodoznak egy szép, új, modern konyháról. Ahol minden kézre esik, ahol még az étel is finomabb. Az álmokat jó dolog valóra váltani, főleg úgy, hogy ebben még segítséget is kap az ember. 2021.

Receptek rovarokból és bogarakból

2021. október 6.|

Ma már Európában is találni különleges éttermeket, ahol rovarmenüből is választhatunk, de néhány szupermarketben is vehetünk egy kiló élő vagy szárított szöcskét. A furcsa finomságokat azonban nem mindegy, hogy miként készítjük el. Ha te is