Az étkező ideális elrendezése

Egy hálószobát berendezni egész egyszerű, kell egy hely az ágynak, egy az éjjeliszekrénynek, esetleg egy olvasóssaroknak. Amikor viszont az étkező berendezéséről van szó, elég sokféle variációval találkozhatunk. Attól függően, hogy mikor, hol, mit és kik esznek, az étkező berendezések igen eltérőek.

Ha például szeretünk a barátainknak vacsorapartikat adni, akkor érdemes olyan étkezőt tervezni, ami a konyha mellett van, de nem egy térben. Így nem lesz kényelmetlen, hogy nincs a konyhában tisztaság és rend, ami egy nagyobb főzés során valójában szinte kivitelezhetetlen. Mégis közel lesz az étkező, könnyű lesz a tálalás. Esetleg egy átadó ablak a konyha és az étkező között is hasznos lehet, így még beszélgetni is tudunk a vendégekkel.

Ha nagyobb rendezvényeket, szülinapi partikat rendezünk, ahol nem annyira az étkezés van a fókuszban, hanem az együttlét, akkor egy nyitott tér lesz a jó megoldás. Amikor a konyha, az étkező és a nappali is egy térben van, akkor kényelmesen elférnek az emberek. Mindenki elvegyülhet, nem kell külön helyiségekben tartózkodni, nincsenek elválasztó falak, nincs kirekesztés. Ilyenkor nem kell mindenkinek egy asztal körül tolongani, hisz bárhol tálalhatunk.

A konyhapulton, a dohányzóasztalon, az étkezőasztalon. A nyitott tér akkor is ideális, ha kicsik a gyerekek, hisz így főzés közben is sokkal könnyebb szemmel tartani őket. A konyhasarok is jó megoldás akkor, ha a családtagok nem ugyanakkor étkeznek. Ilyenkor a konyhaszigeten, vagy egy bárpulton is van lehetőség egy-két falat elfogyasztására. Ráadásul ez akkor is hasznos, ha a gyerekek házi feladatot csinálnak, miközben a szülők főznek.

A konyha felújítása

Akár úgy házat építünk, akár meglévő konyhánkat újítjuk fel, alakítjuk át, nem árt tisztában lenni azzal, hogy mi mindenre is lesz szükségünk. Először is fontos a tervezés, tisztában kell lenni ugyanis azzal, hogy pontosan milyen végeredményt szeretnénk. Milyen konyhát, milyen gépeket, hol legyen a tűzhely, a vízcsapok, a mosogató. A konyhabútort is érdemes már jó előre kiválasztani, valamint dönteni abban, hogy milyen burkolat kerüljön a padlóra, és hogy tapéta lesz-e a falon vagy festés.

A konyhafelújítás során olyan szakmunkákra is szükségünk lesz, mint a kőművesmunkák, a villanyszerelés, a vízvezeték szerelés, asztalos munkák, valamint burkolás és csempézés, illetve festés vagy tapétázás.

A konyhafelújításhoz építőanyagokra is szükségünk lehet, például téglára, ha falat kell építeni vagy áthelyezni. Ha pedig szükség van vízvezetékszerelésre és villanyszerelésre, akkor a falakat vakolni és festeni kell ezen munkálatok után. Érdemes az ezekhez szükséges anyagokat egy helyről megvásároni és erre kínálnak megoldást a tüzépek is. Ahol akár egyedi kedvezményeket is elérhetünk, ha több mindent vásárolunk.

Egy egyszerű konyhafelújítás sem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Hisz például az aljzat elkészítéséhez szükségünk lehet betonra, járólapra, a mosogatóhoz pedig csempére.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Ételek, amelyek sokkal jobban roncsolják a fogainkat

2023. december 20.|

Mi az, amit az ember a leginkább szeret? Sokan erre kapásból azt válaszolnák, hogy enni, és bizony igazuk is van. Az étkezés ma már nem a szükségletünket elégíti ki, hanem unaloműző, sport és hobbi is

Egyre népszerűbb a falusi vendéglátás

2023. október 27.|

A koronavírus miatti korlátozások meglehetősen korlátozták a turisztikai lehetőségeket, az elmúlt években azonban a turizmus is fejlődésnek indult hazánkban. A tapasztalat az, hogy már nemcsak a luxusszállásokra, a wellness élményekre van igény, hanem a falusi