Az éttermi konyhai berendezések teljes listája

Lehet, hogy egy éttermi vállalkozás megnyitását tervezzük, vagy a már meglévőt szeretnénk felújítani. Bárhogy is legyen, szükségünk lesz a megfelelő berendezésekre.

A professzionális konyha az a hely, ahol tökéletes állapotban lévő eszközökkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy az ételek elkészítésekor a legnagyobb hatékonyságot és higiéniát biztosítsuk. Bármely étteremben vagy vendéglátóipari vállalkozásban a konyhában elköltött összeg lesz a legfontosabb. Emiatt nagyon fontos tudni, hogy mire lesz szükségünk, hiszen egy esetleges későbbi felújítás drága és bonyolult lehet. Nézzük a legfontosabbakat.

Konyhai felszerelések

Egy étterem elengedhetetlen része a professzionális konyhai felszerelés. Fontos szem előtt tartani, hogy elegendő helyet kell biztosítanunk ahhoz, hogy az étterem teljes szolgáltatását le tudjuk fedni. Ezenkívül feltétlenül szükség van páraelszívóra. Ezekben a konyhákban általában grillsütő, grillező és különböző égőfelület (a legszükségesebbek) található. Attól függően, hogy milyen szolgáltatást nyújt az étterem, szükség lesz (vagy nem) gőzasztalra, hogy az elkészített falatokat melegen tartsuk.

Konyhai eszközök

Edények, serpenyők, gyorsfőzők… mindezek a tárgyak alapvető konyhai felszerelésnek számítanak, ezért bölcsen kell megválasztani a mennyiségüket és a minőségüket. Ahhoz, hogy az edényeket ki tudjuk használni, szükség lesz a megfelelő konyhai eszközökre. Néhány a leggyakoribbak közül: reszelők, evőeszközök és nagy keverőkanalak, mérlegek, spatulák, vágódeszkák, tároló konténerek, sütők.

Mosogatógép

A mosogatógép szintén nélkülözhetetlen eleme minden ipari konyhának. A mai vendéglátóiparban elképzelhetetlen, hogy az összes edényt, evőeszközt és konyhai eszközt kézzel kelljen elmosni. Ezért fontos egy (vagy több) mosogatógép beszerzése, hogy gyakorlatilag egész nap működőképesek legyenek.

Hűtőszekrények és fagyasztók

A konyhában a hűtő- és fagyasztókapacitás létfontosságú lehet az élelmiszer-tárolás szempontjából. Az éttermi konyhában rendelkezésre álló helytől függően több vagy kevesebb kapacitású konyhai berendezéseket vásárolhatunk, de ebből is csak a minőséget.

Munkaterület

A munkaterületnek kényelmes helyet kell biztosítania a főzéshez, és a legjobb higiéniai körülményekkel kell rendelkeznie. Ezért az étterem munkaterületének anyagválasztásakor a higiéniája és könnyű tisztíthatósága miatt a rozsdamentes acél dominál. Ugyanakkor fontos, hogy legyenek tároló polcok is, hogy még könnyebb és gyorsabb legyen a főzés. A munkaterületen több eszköznek is szerepelnie kell. Ezek közül a legfontosabbak: kenyérpirító, kávégép, mikrohullámúsütő, keverők és turmixgépek, hús- és halszeletelők.

+1 kameramegfigyelő rendszer

Amikor kameráról beszélünk, akkor sokan a pénztárra fókuszálnak, azonban a konyhában is érdemes felszerelni egyet. Sajnos a mai világban csak akkor fognak az emberek hatékonyan dolgozni, ha tudják, hogy könnyen rajtakapják őket. Emellett a kamera az esetleges balesetek után is jó szolgálat tesz.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Az éttermi konyhai berendezések teljes listája

2022. június 15.|

Lehet, hogy egy éttermi vállalkozás megnyitását tervezzük, vagy a már meglévőt szeretnénk felújítani. Bárhogy is legyen, szükségünk lesz a megfelelő berendezésekre.

Romantikus vacsora a medencében

2022. május 19.|

Bár a jó társaság elengedhetetlen, ahhoz, hogy a romantikus kiruccanás felejthetetlen legyen, fontos, hogy olyan környezetben éljük át, ahol igazi főszereplőnek érezhetjük magunkat. A legtöbb pár a tipikus megoldásokat szokta választani, de néha jó egy

Egzotikus ételek a világ körül

2022. május 16.|

Az egzotikus szó azokra az ételekre utal, amik furcsák és idegenek, ugyanakkor lehet extravagáns, lenyűgöző és néha megdöbbentő. Általános szabályként elmondható, hogy minél messzebb kerülünk az országunktól, annál egzotikusabbá válik a világ, bár néha helyileg