Az éttermi konyhai berendezések teljes listája

Lehet, hogy egy éttermi vállalkozás megnyitását tervezzük, vagy a már meglévőt szeretnénk felújítani. Bárhogy is legyen, szükségünk lesz a megfelelő berendezésekre.

A professzionális konyha az a hely, ahol tökéletes állapotban lévő eszközökkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy az ételek elkészítésekor a legnagyobb hatékonyságot és higiéniát biztosítsuk. Bármely étteremben vagy vendéglátóipari vállalkozásban a konyhában elköltött összeg lesz a legfontosabb. Emiatt nagyon fontos tudni, hogy mire lesz szükségünk, hiszen egy esetleges későbbi felújítás drága és bonyolult lehet. Nézzük a legfontosabbakat.

Konyhai felszerelések

Egy étterem elengedhetetlen része a professzionális konyhai felszerelés. Fontos szem előtt tartani, hogy elegendő helyet kell biztosítanunk ahhoz, hogy az étterem teljes szolgáltatását le tudjuk fedni. Ezenkívül feltétlenül szükség van páraelszívóra. Ezekben a konyhákban általában grillsütő, grillező és különböző égőfelület (a legszükségesebbek) található. Attól függően, hogy milyen szolgáltatást nyújt az étterem, szükség lesz (vagy nem) gőzasztalra, hogy az elkészített falatokat melegen tartsuk.

Konyhai eszközök

Edények, serpenyők, gyorsfőzők… mindezek a tárgyak alapvető konyhai felszerelésnek számítanak, ezért bölcsen kell megválasztani a mennyiségüket és a minőségüket. Ahhoz, hogy az edényeket ki tudjuk használni, szükség lesz a megfelelő konyhai eszközökre. Néhány a leggyakoribbak közül: reszelők, evőeszközök és nagy keverőkanalak, mérlegek, spatulák, vágódeszkák, tároló konténerek, sütők.

Mosogatógép

A mosogatógép szintén nélkülözhetetlen eleme minden ipari konyhának. A mai vendéglátóiparban elképzelhetetlen, hogy az összes edényt, evőeszközt és konyhai eszközt kézzel kelljen elmosni. Ezért fontos egy (vagy több) mosogatógép beszerzése, hogy gyakorlatilag egész nap működőképesek legyenek.

Hűtőszekrények és fagyasztók

A konyhában a hűtő- és fagyasztókapacitás létfontosságú lehet az élelmiszer-tárolás szempontjából. Az éttermi konyhában rendelkezésre álló helytől függően több vagy kevesebb kapacitású konyhai berendezéseket vásárolhatunk, de ebből is csak a minőséget.

Munkaterület

A munkaterületnek kényelmes helyet kell biztosítania a főzéshez, és a legjobb higiéniai körülményekkel kell rendelkeznie. Ezért az étterem munkaterületének anyagválasztásakor a higiéniája és könnyű tisztíthatósága miatt a rozsdamentes acél dominál. Ugyanakkor fontos, hogy legyenek tároló polcok is, hogy még könnyebb és gyorsabb legyen a főzés. A munkaterületen több eszköznek is szerepelnie kell. Ezek közül a legfontosabbak: kenyérpirító, kávégép, mikrohullámúsütő, keverők és turmixgépek, hús- és halszeletelők.

+1 kameramegfigyelő rendszer

Amikor kameráról beszélünk, akkor sokan a pénztárra fókuszálnak, azonban a konyhában is érdemes felszerelni egyet. Sajnos a mai világban csak akkor fognak az emberek hatékonyan dolgozni, ha tudják, hogy könnyen rajtakapják őket. Emellett a kamera az esetleges balesetek után is jó szolgálat tesz.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egyre népszerűbb a falusi vendéglátás

2023. október 27.|

A koronavírus miatti korlátozások meglehetősen korlátozták a turisztikai lehetőségeket, az elmúlt években azonban a turizmus is fejlődésnek indult hazánkban. A tapasztalat az, hogy már nemcsak a luxusszállásokra, a wellness élményekre van igény, hanem a falusi

Amire a konyha tervezésénél érdemes odafigyelni

2023. szeptember 30.|

Ha építkezés előtt állunk, előbb-utóbb foglalkoznunk kell a konyha kérdésével. Ötleteket ezrével találunk a neten, és biztos, hogy a családtagok, barátok is ellátnak minket jó tanácsokkal, milyen is egy tökéletes konyha.

Hogyan válasszunk megfelelő diétát?

2023. augusztus 17.|

A megfelelő étrend kialakítása nem könnyű feladat. A túlsúly sokak életét keseríti meg, az elhízás már hazánkban is rengeteg ember érint, de nemcsak számukra fontos az egészséges táplálkozás. Egyre több betegség esetében javasolt a diéta,