Busás tavaszvárás az éttermekben

A Halra Magyar, Halra Bor! versenysorozat 8. fordulója március 4-én Budapesten lesz. A programban résztvevő éttermek kreatív séfjei busából fognak valamilyen általuk kitalált új, vagy hagyományos ételt készíteni és a hozzá passzoló bort a zsűrinek felszolgálni

A halakat a Győri „Előre” Halászati Termelőszövetkezet, a borokat a szekszárdi Vida Pincészet biztosítja.

A verseny menete: A zsűri tagjai végigjárják a versenyző éttermeket, kóstolgatnak, tesztelnek, pontoznak, majd eredményt hirdetnek. Az éttermek közül ismét kettő jut tovább – az egyik a szakmai, a másik a sajtó zsűri pontozása alapján.

Értékelés szempontjai sem változtak: tálalás, étel vizuális megjelenése, ízvilága, étel összetevői (magyar alapanyagok) és a borválasztás.
A programról bővebb információk és a nyertes ételekről részletek a www.halramagyar.hu. honlapon olvashatók.

A zsűri:

Elnöke: Lévai Ferenc az Aranyponty Halászati Zrt. vezérigazgatója,

Tagjai:

Bay Éva (műsorvezető) Éles István (humorista), Bényi Ildikó (műsorvezető), Vida Péter (borász) Szilágyi Gábor (halszakértő) és Joszt László

A sajtó zsűri tagjai: Boda Veronika (Blikk), O.Horváth György (Szabad Föld, Vidék Íze), Pilhál Tamás (Magyar Nemzet), Csákó Attila (Magyar Hirlap), Zákonyi Botond (Pecások, Vadászok Tv), Kövesdi Péter és Szombathy Pál.

Résztvevő éttermek és zsűrizés időpontjai:

  • 10.00 Nemes Vendéglő (188 Nemes u. 6.)
  • 12.00 Nosztalgia Étterem (2143 Kistarcsa, Szabadság út 46.)
  • 14.00 Új Tündérkert Étterem (1183 Gyöngyvirág u. 8.)
  • 15.30 Zila Étterem (1184 Üllői út 452.)
  • 17.00. Eredményhirdetés a Zila Kávéházban (1184 Üllői út 452.)

Célunk a továbbiakban is, felhívni a figyelmet a magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira, bemutatni, hogy kiváló és könnyen elkészíthető egészséges halételek hogyan kerülhetnek az étkezőasztalra.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egy búzaszem útja az aratástól a szarig

2021. szeptember 15.|

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy búzatábla… Ja, nem, ez a mese nem így kezdődik, mivel a búzatáblát rengeteg emberi és kevésbé emberi folyamatok előzik meg, amik magában foglalják a műtrágyázást, a locsolást

Így fogyott le Buday Péter, szakács

2021. augusztus 30.|

Három ember súlyát cipelni magunkon nem gyerekjáték. Buday Péter sokat mesélhetne erről az érzésről, mivel sokáig 175 kilóval élte a mindennapjait, ami nemcsak a végtagjaira, hanem a belső szerveire is hatással volt. De amikor valaki

Nyár, napsütés, rosé – 10. Rosalia Fesztivál

2021. július 1.|

Megérkezett végre az igazi nyár, eszeveszett napsütéssel, balzsamos estékkel, vibráló szabadsággal. Végre újra elindult az élet, élvezhetjük a gyönyörű naplementéket, a forró délutánokat és a szabadtéri programokat. Mi is lehetne csodásabb nyárköszöntő , mint a