Egyszerű konyhai trükkök, amelyek megkönnyíthetik életünket

Manapság már kinek ne jönne jól néhány időspóroló tipp, ami valóban megkönnyítheti életünket és még a konyhai ténykedéseink is izgalmasabbá válnak tőlük? A sütés-főzés igazi szórakozás tud lenni, ha megtanuljuk megfelelő módon előkészíteni hozzávalóinkat, illetve praktikusan tudjuk használni kedvenc konyhai eszközeinket.

A Lifehacker összeállítása segítségével most hoztunk pár szuper konyhai tippet, amikről nem is gondolnánk, mennyivel egyszerűbbé tehetik életünket!

Gyümölcsök előkészítése pillanatok alatt

Mindenki imádja a zamatos gyümölcsöket, azonban hámozásuk, előkészítésük rettentően időigényes tud lenni. Ilyenkor sokszor el is megy a kedvünk az egésztől, hiszen még élénken él emlékezetünkben a legutóbbi élmény, amikor hosszasan szenvedtünk egy-egy gyümölccsel.

Ilyen tud lenni például a gránátalma is, ami egy igazi üdítő, zamatos nyári kedvenc, viszont rendkívül idő igényes és macerás az előkészítése. Azonban egy tál vízben való előkészítéssel vagy egy fakanál segítségével máris jóval könnyebb a helyzetünk. Egyszerűen csak félbe vágjuk a felet egy műanyag tál fölé tartjuk a tál felé fordítva és a fakanál segítségével kiütögetjük belőle a magokat, majd jöhet a másik fele is ugyanezzel a módszerrel.

Tojáspucolás egyszerűen

Sokszor előfordul, hogy sajnos a hideg vizes pucolási módszer sem működik és a tojás csak nem akar megszabadulni héjától. Ha gyors megoldást szeretnénk a problémára, akkor csak fogjunk egy éles kést, majd a megfőtt tojást héjastól vágjuk ketté. Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy határozott mozdulattal, egy kanál segítségével kiszedjük a tojást a héjából. Az elején igényelhet egy kis gyakorlást a művelet, azonban egy idő után rutinos mozdulattal, pár pillanat alatt sikerül megpucolnunk a tojást.

Fokhagymapucolás pillanatok alatt

A fokhagyma pucolása amúgy is kényes téma, egyikünk sem szereti, ha fokhagyma illatú marad a keze, hiszen rendkívül nehéz megszabadulni az erős illattól bőrünkön. A kis gerezdek pucolása pedig rengeteg időt is igényel, sokszor nagyon nehezen tudjuk alaposan megtisztítani a héjától. Egy igen praktikus megoldás lehet, ha az egymástól elválasztott gerezdeket két összeillesztett tálba esszük és pár másodpercig erőteljesen rázogatjuk őket.

Ezt követően már sokkal könnyebb őket megtisztítani héjuktól, így időt is spórolunk és kezünk se lesz olyan fokhagyma illatú. Csak a rázogató tálat ne felejtsük el alaposan kimosni, nehogy beigya a fokhagyma aromáját.

A gofrisütő sokoldalú felhasználása

A gofrisütő nagyszerű találmány, hiszen isteni vasárnapi reggelit tudunk vele készíteni pillanatok alatt. Az ínycsiklandó gofrit aztán megannyi módon tálalhatjuk: vaníliaöntettel, csokival, mogyorókrémmel, lekvárral, tejszínhabbal, gyakorlatilag csak a képzeletünk szabhat határt a felsorolásnak. Azonban a gofrisütőben nem csak a kedvenc hétvégi édességünk készülhet el!

Például grillezésre is alkalmas, tehetünk bele nyugodtan grillsajtot, virslit, vagy éppen bacont is! Isteni íze lesz az elkészült ételeknek, nekünk pedig elég, ha egy gép van elől, pillanatok alatt elkészül kedvenc fogásunk.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egy búzaszem útja az aratástól a szarig

2021. szeptember 15.|

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy búzatábla… Ja, nem, ez a mese nem így kezdődik, mivel a búzatáblát rengeteg emberi és kevésbé emberi folyamatok előzik meg, amik magában foglalják a műtrágyázást, a locsolást

Így fogyott le Buday Péter, szakács

2021. augusztus 30.|

Három ember súlyát cipelni magunkon nem gyerekjáték. Buday Péter sokat mesélhetne erről az érzésről, mivel sokáig 175 kilóval élte a mindennapjait, ami nemcsak a végtagjaira, hanem a belső szerveire is hatással volt. De amikor valaki

Nyár, napsütés, rosé – 10. Rosalia Fesztivál

2021. július 1.|

Megérkezett végre az igazi nyár, eszeveszett napsütéssel, balzsamos estékkel, vibráló szabadsággal. Végre újra elindult az élet, élvezhetjük a gyönyörű naplementéket, a forró délutánokat és a szabadtéri programokat. Mi is lehetne csodásabb nyárköszöntő , mint a