Egzotikus ételek a világ körül

Az egzotikus szó azokra az ételekre utal, amik furcsák és idegenek, ugyanakkor lehet extravagáns, lenyűgöző és néha megdöbbentő. Általános szabályként elmondható, hogy minél messzebb kerülünk az országunktól, annál egzotikusabbá válik a világ, bár néha helyileg is beszerezhetjük a legfinomabb falatokat.

A világ számos pontján léteznek olyan különleges ételek, amiknek a puszta leírása is sokként hat, vagy éppen nagyfokú visszatetszést válthat, ezért ismerve a szubjektív ízlést és azt a vékony vonalat, amely gasztronómiai kérdésekben elválasztja az étvágygerjesztőt az undorítótól, összeállítottunk egy listát azokról az országokról, amelyek egzotikus (és néha finom) ételekkel rendelkeznek.

Brazília

Dél-Amerika legnagyobb országa, Brazília konyhája az afrikai, az európai és az őslakos kultúrák közvetlen öröksége, és olyan változatos, mint a puszta mérete. A hús, a hal és a tenger gyümölcsei, valamint a helyi fűszernövények és egzotikus gyümölcsök képezik konyhájának alapját. Ilyen például a carne de sol, más néven jabá, egy olyan étel, amelyben a húst több napon át a napon sütik, és amely nagyon népszerű Brazília északkeleti, száraz területein.

Mongólia

Mongólia a világ egyik legnagyobb és legkevésbé lakott országa, ahol a lakosság nagy része még mindig nomád életmódot folytat. Ez az évezredes életmód jellemezi a nemzet konyháját, amely a több millió állatból, például lovakból, tehenekből és tevékből áll, akik kedvükre legelésznek, miközben a fő fehérjebevitelt jelentik. Ilyen zord időjárás mellett természetes, hogy a grillezés és a mindenféle húsból, tésztából, rizsből és zöldségekből készült ételek bőségesnek számítanak. Nem szabad kihagyni a buuzt, a gombócok mongol változatát.

Guatemala és Mexikó

Közép-Amerika, különösen a Guatemala és Mexikó közötti terület, a maja és a spanyol hódítók keveredéséből származó gasztronómiai örökséggel osztozik a kulturális hatások területén. A legjellemzőbb ételek, amelyek közül sokat kézzel kell enni, például a taco vagy a tostadas. Mexikó esetében az oaxacai chapulinák helyi csemegének számítanak, és a piacokon is könnyen beszerezhetők. A szöcskékhez hasonló rovarok egyik fajtáját már az ókor óta fogyasztják citrommal, sóval és fokhagymával pirítva.

Japán

A nyugaton egyre ismertebb és értékeltebb japán gasztronómia olyan kifejezéseket használ, amelyek a mi szélességi körünkben már jó ideje nem hangzanak egzotikusnak: szusi, tempura, szaké, vagy tofu. A tipikus nyers halat és hínárt tartalmazó tekercselt rizstől kezdve a mindenféle húst és zöldséget befogadó fazekakon és húsleveseken át számos tésztáig, valamint gombócokig és nyársakig mindent megtalálunk, de nincs még egy olyan étel, amely annyi vitát és érdeklődést váltana ki Japánban és a világon, mint a fugu vagy gömbhal.

Kína

Sok városi legenda kering a kínai ételekről, de az igazság az, hogy Kína a világ egyik legegzotikusabb országa, ami a konyhát illeti. Azt mondják, hogy Kínában mindent megesznek, aminek négy lába van, kivéve az asztalokat, és mindent, ami repül, kivéve a repülőgépeket. Itt azért ne feledkezzünk meg a jó utasbiztosításról, ami a rosszulléteket is fedezi.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Az éttermi konyhai berendezések teljes listája

2022. június 15.|

Lehet, hogy egy éttermi vállalkozás megnyitását tervezzük, vagy a már meglévőt szeretnénk felújítani. Bárhogy is legyen, szükségünk lesz a megfelelő berendezésekre.

Romantikus vacsora a medencében

2022. május 19.|

Bár a jó társaság elengedhetetlen, ahhoz, hogy a romantikus kiruccanás felejthetetlen legyen, fontos, hogy olyan környezetben éljük át, ahol igazi főszereplőnek érezhetjük magunkat. A legtöbb pár a tipikus megoldásokat szokta választani, de néha jó egy

Egzotikus ételek a világ körül

2022. május 16.|

Az egzotikus szó azokra az ételekre utal, amik furcsák és idegenek, ugyanakkor lehet extravagáns, lenyűgöző és néha megdöbbentő. Általános szabályként elmondható, hogy minél messzebb kerülünk az országunktól, annál egzotikusabbá válik a világ, bár néha helyileg