Étterem terasz tisztítás: Ne feledkezz meg róla tavasszal sem

Ahogy elkezdett felmelegedni az idő, egyre több étterem nyitotta meg a teraszát, kerültek ki rá az asztalok és a székek, várva azokat a vendégeket, akik a tavaszi napsütésben szeretnének egy finom ételt elfogyasztani.

Fontos belegondolni abba, hogy az éttermünk megítélését elsősorban az befolyásolja, hogy a vendéget milyen környezet fogadja akkor, amikor betér hozzánk.

Ilyenkor még senkit nem érdekel az, hogy a szakács milyen ételt tud elkészíteni, ahogy az sem számít, hogy a pincér mennyire udvarias és segítőkész az ételek kiválasztása során. Az első, ami fogadja a vendéget az étterem előtti rész, éppen ezért a tavaszi takarítás alkalmával nem szabad megfeledkeznünk az étteremhez tartozó környezet rendbe rakásáról sem.

Egy koszos teraszról mindenkinek meg lesz a véleménye

Nagyon sok esetben az éttermek teraszán valami stílusos térkőburkolat díszeleg, ez sokkal esztétikusabb, és időtállóbb megoldás, mint egy unalmas, szürke beton. A térkő mellett szól az, hogy bírja a nagyobb terhelést is, és rengeteg színben, méretben és formában megvásárolható.

A különböző színvilággal rendelkező térkövekből pedig igazán különleges kültéri burkolatot lehet kialakítani. Fontos, hogy rendszeresen tisztítva legyen az étterem előtt található burkolat, hiszen, ha az koszos és foltos, akkor az azonnal rányomja a bélyegét az éttermünkre. A térkő tisztítása, vagy a térkövek közötti moha eltávolítása nem egy olyan feladat, amit mindenki szívesen megcsinálna, ettől függetlenül tavasszal mindenképpen érdemes megejteni, főleg akkor, ha egy étterem teraszáról van szó.

Pontosan mivel kell tisztítani a terasz térkő burkolatát?

Tavasszal mindenképpen érdemes átmosni a terasz burkolatát, hogy azt megszabadítsuk az olvasztó sótól, a sártól, és az egyéb szennyeződésektől is. A térkő tisztítását szakemberre is rábízhatjuk, de akár nekiállhatunk annak saját magunk is. Ma már vásárolhatunk kifejezetten olyan tisztító folyadékokat is, melyek térkőhöz valók, ezek nem károsítják a burkolatot, és hatékonyan felveszik a harcot a térkövön található mohával szemben is.

Léteznek emellett olyan speciális vegyszerek is, amelyek bizonyos szennyeződésekre lettek kifejlesztve, mint például a mészkő- és cementfátyol eltávolító, illetve a rágógumi eltávolító. Ezek közül ugyanis sima vízzel egyiket sem fogjuk tudni eltüntetni a térkövünkről. Mivel ezek valóban erős vegyszerek, csak az adott területen alkalmazzuk őket, és figyeljünk arra is, hogy ha nem elég szakszerűen visszük fel őket az adott felületre, akkor akár a térkő színező anyagában is kárt tehetnek.

A makacs szennyeződéseket, amely rátapadt a térkőre érdemes lehet térkő tisztító géppel eltávolítani, pontosabban célszerű ilyenkor a nagynyomású vízsugár erejét bevetni. Ha a házi módszereket preferáljuk, akkor akár az ecettel is próbálkozhatunk, de a nagynyomásúval sokkal látványosabb eredményt fogunk elérni, ezzel ugyanis valóban nem csak a port, és az enyhe koszt fogjuk tudni eltüntetni a teraszunkról.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Ételek, amelyek sokkal jobban roncsolják a fogainkat

2023. december 20.|

Mi az, amit az ember a leginkább szeret? Sokan erre kapásból azt válaszolnák, hogy enni, és bizony igazuk is van. Az étkezés ma már nem a szükségletünket elégíti ki, hanem unaloműző, sport és hobbi is