Így fogyott le Buday Péter, szakács

Három ember súlyát cipelni magunkon nem gyerekjáték. Buday Péter sokat mesélhetne erről az érzésről, mivel sokáig 175 kilóval élte a mindennapjait, ami nemcsak a végtagjaira, hanem a belső szerveire is hatással volt. De amikor valaki a konyhában dolgozik, akkor sokkal könnyebb elmerülni a finom ízekben, az ínycsiklandó illatokban, úgyhogy teljesen érthető, hogy az ember nem bírja falatozás nélkül.

Buday Péter azonban bebizonyította, hogy nem lehetetlen a fogyókúra, mivel 50 kilót sikerült ledobnia.

Miután hosszú időn keresztül cipelt három embernyi súlyt, a környezete már nem tudta szó nélkül hagyni. A tévésztár úgy döntött, hogy az egészsége érdekében muszáj fogynia, mivel a mozgás kezdett veszélyessé válni, azonban a változás nem nevezhető egyszerűnek. A sztárszakács elmondása alapján ízfüggőnek számít, ami azt jelenti, hogy az evés minden pillanatát élvezi, és minél több finomságot ki akar próbálni, meg akar kóstolni. A rengeteg íz azonban rengeteg lenyelt falatot jelent, ami hamar meglátszik a kilókon.

Nem mondott le az ízekről

Buday beszélt az életéről, ahol kifejtette, hogy az esti étkezések egyre gyakoribbnak számítottak nála. Gyakran felébredt, aminek az oka az éhség volt, és nem vetette meg a látogatásokat a hűtő felé. A szakácsnak teljes életmódot kellett váltania, miközben nem mondott le a finom étkezésekről sem.

Szerencsére a pörköltet úgy is lehet enni, hogy nokedli és extra kenyér helyett salátát teszünk mellé, így tovább élvezhetjük a szaftos örömöket. Persze ő is beleütközött abba a rengeteg információba, ami az interneten kering, de sokak örömére megosztotta mindenkivel a fogyásának a titkát.

Buday úgy akart fogyni, hogy közben nem mondott le az ízekről, ez pedig azt jelentette, hogy kevés kalóriájú ételeket tett az asztalra. Csak arra figyel, hogy amit eszik, az finom legyen, ugyanakkor annyit ehessen belőle, amennyit akar.

A magyar ételeket megnézve alig találunk olyat, ami a túlsúlyos személyek számára is fogyasztható, azonban a szakács megosztja másokkal az új kombinációit. Hagyományos ételeket vesz terítékre, majd elkészíti tej- és lisztmentes formában, ahol a cukor helyett az alma tölti be az édesítő szerepét, de ki lehet próbálni a zöldségkörettel készült karajt is.

Sport és tudatos főzés

Buday elmesélte, hogy fiatal korában rengeteget sportolt, ami 72 kilós testet jelentett, azonban miután szakácstanuló lett, lassan elmaradt a mozgás. Ha pedig valakinek jó az étvágya, akkor a mértékesség elmarad, a kilók pedig megállás nélkül mennek felfelé. Neki úgy sikerült lefogynia, hogy messziről kerülte a konyhát, mivel a sok íz azt jelentette, hogy túl sokféle ételt tett le maga elé. Ez bebizonyítja, hogy milyen fontos motiváltnak lennünk, és nagy akaraterővel rendelkeznünk, hogy sikeresen vegyünk minden akadályt.

A változás általában jó szokott lenni, főleg, ha szeretnénk a rossz szokásainktól megszabadulni. Buday története az élő példa rá, hogy úgy is lehet jókat enni, ha közben figyelünk arra, hogy mi kerüljön az asztalra. Ha pedig kalóriamentes felhozatalt készítünk el, akkor bármennyit elfogyaszthatunk.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egy búzaszem útja az aratástól a szarig

2021. szeptember 15.|

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy búzatábla… Ja, nem, ez a mese nem így kezdődik, mivel a búzatáblát rengeteg emberi és kevésbé emberi folyamatok előzik meg, amik magában foglalják a műtrágyázást, a locsolást

Így fogyott le Buday Péter, szakács

2021. augusztus 30.|

Három ember súlyát cipelni magunkon nem gyerekjáték. Buday Péter sokat mesélhetne erről az érzésről, mivel sokáig 175 kilóval élte a mindennapjait, ami nemcsak a végtagjaira, hanem a belső szerveire is hatással volt. De amikor valaki

Nyár, napsütés, rosé – 10. Rosalia Fesztivál

2021. július 1.|

Megérkezett végre az igazi nyár, eszeveszett napsütéssel, balzsamos estékkel, vibráló szabadsággal. Végre újra elindult az élet, élvezhetjük a gyönyörű naplementéket, a forró délutánokat és a szabadtéri programokat. Mi is lehetne csodásabb nyárköszöntő , mint a