Ingatlaneladás és frissen sült sütemények illata

Az Egyesült Államokban kekszet sütnek, mielőtt megmutatják a házat a leendő vevőknek, hogy jó illat legyen bent. Szerintük ezek a finom aromák a múltba repítik vissza az embert, ahol a biztonságos házikóban az anyukájuk készítette a falatokat. Az agy kellemes érzéseket kapcsol az épülethez, így nagyobb az esély arra, hogy megtalálja a leendő gazdáját.

A Forbes szerint ma már kevés a sütisütés ahhoz, hogy sikeresen eladjunk egy ingatlant, de azért érdekes ötletnek tűnik. Egy dolog azonban biztos, a házat a szívvel, nem pedig a fejjel vásárolják meg, ezért mindent meg kell tennünk, hogy az első benyomás meghatározó legyen.

Egy olyan környezetben, ahol az egészségügyi válság, a lakásárak és a hitelek szűkössége megnehezíti a lakáseladás feladatát, élesebb stratégiákra van szükség a vevők megszerzéséhez. Bár az alapvető követelmény továbbra is a jó ár felajánlása, az olyan ötletek, mint az internetes ingatlanportálokon történő hirdetés vagy egy alapos előkészítés az ingatlan megtekintésére, sokat segítenek az eladás hivatalossá tételében.

Miért kell a szívre hatni?

Egy épület berendezése mindig adott, viszont sosem fogunk az emberek fejébe látni. Ha felteszünk egy szép csempét, akkor valakinek tetszeni fog, de lesz ott másik 15 potenciális vevő, akik biztosan lecserélnék. Hiába festünk, takarítunk, pakolászunk, ezek csak az első szűrőnek felelnek meg. Valójában minden az árral kezdődik, mivel ez az első fal, amit le kell döntenünk a vásárló és a pénztárcája között. Ha nagyon olcsó valami, akkor a miérteket keressük, ha pedig nagyon drága, akkor menekülni akarunk. Ebben az esetben mindegy a friss süti illata, nem igazán fog működni.

Az ingatlan árának meghatározásához az a legjobb, ha szakemberhez fordulunk. A szakértők nem javasolják a felújítást azzal a céllal, hogy eladjunk, bár ajánlott megtisztítani, összepakolni és ha lehetséges, fehér festékkel lefesteni. Ez nem kerül sok pénzbe, de teljesen megváltoztatja az ingatlan megjelenését.

Az első benyomás

A látogatásra való felkészülés olyan fontos, hogy például az USA-ban vannak olyan emberek, akik kizárólag ezzel a feladattal foglalkoznak. Gondoskodnak róla, hogy jó illatú és hívogató legyen, ami vonzza az embereket. Ilyenkor hagyni kell, hogy az érdeklődő felfedezze a házat, nem pedig elnyomni. Az egyik trükk, hogy az ajtókat be kell zárni, hogy a látogató saját maga nyithassa ki, és persze, hogy ne vegye észre az esetleges hibákat, például a szivárgást vagy a foltokat.

Internet, a nagy szövetséges

Az internet már régóta a lakáskeresés legkedveltebb eszköze, így az ingatlaniroda fizikai felkeresése a második helyre szorult. Ha úgy döntünk, hogy inkább magánúton adjuk el a lakást, mindig tanácsos szakemberrel konzultálni, azonban mindkét esetben szükség lesz a net hatalmára. A nagyobb látogatottság eléréséhez pedig elengedhetetlen a hirdetés kiemelése.

Azokon az eszközökön túl, amelyeket a portálok díj ellenében kínálnak, gondoskodnunk kell a jó leírásról és a képekről. A fényképek nagyon fontosak, és gyakran nem adják meg azt az értéket, ami bennük rejlik. Éppen ezért az épületet mindig nappal kell lefotózni, hogy minden sarok jó megvilágítást kapjon.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Az éttermi konyhai berendezések teljes listája

2022. június 15.|

Lehet, hogy egy éttermi vállalkozás megnyitását tervezzük, vagy a már meglévőt szeretnénk felújítani. Bárhogy is legyen, szükségünk lesz a megfelelő berendezésekre.

Romantikus vacsora a medencében

2022. május 19.|

Bár a jó társaság elengedhetetlen, ahhoz, hogy a romantikus kiruccanás felejthetetlen legyen, fontos, hogy olyan környezetben éljük át, ahol igazi főszereplőnek érezhetjük magunkat. A legtöbb pár a tipikus megoldásokat szokta választani, de néha jó egy

Egzotikus ételek a világ körül

2022. május 16.|

Az egzotikus szó azokra az ételekre utal, amik furcsák és idegenek, ugyanakkor lehet extravagáns, lenyűgöző és néha megdöbbentő. Általános szabályként elmondható, hogy minél messzebb kerülünk az országunktól, annál egzotikusabbá válik a világ, bár néha helyileg