Liofilizált gyümölcsös táblás csoki és Brill pálinkák összekóstolása

vált a személyre szabott csokoládé élménye, azaz elindult a chocoMe koncepció. Az egyedülálló ötlet megvalósítója, Mészáros Gábor prémium összetevőkből készült táblás csokoládét kínál az érdeklődőknek, amelyre ki-ki kénye kedve szerint maga válogathat a különleges feltétekből egy internetes oldalon.

A chocoMe bemutatkozó eseményén táblás csokoládék és prémium Brill pálinkák egyaránt szerepet kaptak.

TÁBLÁS CSOKOLÁDÉ – AHOGYAN ÖN SZERETNÉ

A chocoMe egyedülálló fejlesztés, melynek köszönhetően a táblás csokoládé mostantól olyan különleges és prémium feltétekkel készülhet el, mint a Hawaii-ról érkező fekete színű tengeri só, a Etna lábánál termesztett brontei pisztácia, a goji bogyó, a narancsbors fűszer keverék, a kandírozott ibolyaszirom, az eredeti 23 karátos aranypelyhek, a liofilizált* gurulós málna, vagy a Haribo Golbären.

A csokoládéra szánt feltétek a gyümölcsök – liofilizált gyümölcsök* – fűszerek – magvak – különleges feltétek – dekorációk nagy kategóriákba tömörülnek. Ezekbôl maximum öt feltétet tudnak az érdeklődők a csokoládéjukra választani, így a variációk száma több millió. Kezdetben mintegy nyolcvan féle feltét közül tud a vásárló válogatni, ezek száma folyamatosan bővül a jövőben.

TÁBLÁS CSOKOLÁDÉ ÉS BRILL PÁLINKÁK ÖSSZEKÓSTOLÁSA

A chocoMe bemutatkozó eseményen Mészáros Gábor bemutatta a csokoládék elkészítési metódusát, feltétválasztását, majd a jelen levők is elkészíthették „álmaik csokoládéját”. Az eseményen készült különleges táblás csokoládékhoz Brill prémium gyümölcspálinkát is kóstoltattak: ezzel bebizonyosodott, hogy a pálinka – valóban „élmény” amely kiválóan passzol a gasztronómiai más területeihez, tehát prémium csokoládékhoz is.

Király Anita, a Lucullus BT oktatója, cukrászmester a nemrég Magyarország legjobb pálinkájává választott 2009. évi Irsai Olivér Brill pálinkához állított össze egy aszúszemmel dúsított madagaszkári csokoládétallért.

A chocoMe bemutatkozás szakmai partnere a Lucullus BT volt. Turóczi Gábor, a gasztronómiai egyesület elnöke elmondta, hogy „rendkívül örül az új koncepciónak, mivel a csokoládéiparnak is szüksége van a forradalmi újításokra, ahogyan a gasztronómia egészének is”.

*A liofilizálás =„fagyasztva szárítás”, amikor a gyümölcsből a legkíméletesebb módon távozik a nedvesség. Ezáltal a gyümölcs megőrzi ízét, illatát.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Ételek, amelyek sokkal jobban roncsolják a fogainkat

2023. december 20.|

Mi az, amit az ember a leginkább szeret? Sokan erre kapásból azt válaszolnák, hogy enni, és bizony igazuk is van. Az étkezés ma már nem a szükségletünket elégíti ki, hanem unaloműző, sport és hobbi is

Egyre népszerűbb a falusi vendéglátás

2023. október 27.|

A koronavírus miatti korlátozások meglehetősen korlátozták a turisztikai lehetőségeket, az elmúlt években azonban a turizmus is fejlődésnek indult hazánkban. A tapasztalat az, hogy már nemcsak a luxusszállásokra, a wellness élményekre van igény, hanem a falusi