Nyár, napsütés, rosé – 10. Rosalia Fesztivál

Megérkezett végre az igazi nyár, eszeveszett napsütéssel, balzsamos estékkel, vibráló szabadsággal. Végre újra elindult az élet, élvezhetjük a gyönyörű naplementéket, a forró délutánokat és a szabadtéri programokat. Mi is lehetne csodásabb nyárköszöntő , mint a Városligetben július 2-től 4-ig Rosalia Fesztivál!

A fesztivál idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre, az elmúlt év eseményeit tekintve pedig, talán bátran elmondható, hogy az idei nyár egyik legjobban várt eseményei közé tartozik. A három napon át tartó rendezvény idén is rengeteg újdonsággal készül a látogatók számára, miközben a megszokott minőség most is garantált a felhozatal és a programok terén egyaránt.

A Rosalia a borkedvelők igazi mekkája, hiszen a legjobb borok sorakoznak fel a három napos fesztivál ideje alatt a Vajdahunyad mögötti árnyas réten. Idén ugyanis, több, mint 60 borász települ majd ki boraival együtt, sőt, az évben megrendezik a Liget Bora választást is, melynek keretein belül a látogatók megválaszthatják a Rosalia kedvenc roséját.

Ez azért is nagyon lényeges, mert a SPAR Magyarország lett a Rosalia idei szakmai támogatója, akik nem csak a fesztivál első saját borának megjelenését biztosítják – a fesztivál után stílusosan Rosalia nevet kapva – de a SPAR arra is lehetőséget ad, hogy a bor a rendezvényt követően az üzletlánc polcain is megjelenjen. Érdemes hát részt venni a szavazáson, hiszen legkedvesebb rosénkat később akár a boltban, egy langyos nyári péntek estéhez is leemelhetjük magunknak.

A legfinomabb hűsítő buborékok egész hétvégén át

A Rosalia keretei között minden borkedvelő isteni rosé kóstolási élmények elé nézhet, köszönhetően az ország vezető borászainak, akik a legkülönbözőbb borrégiókból érkezve hozzák el nekünk ínycsiklandó rozéarany italukat. Természetesen azoknak is érdemes kinézni a rendezvényre, akiknek nem a rozé az elsődleges preferenciájuk. A fesztivál keretein belül ugyanis minőségi habzóborok és pezsgők is várnak minden látogatót. Idén a Rosalia keretei között a Szentpéteri Borpince standjánál megkóstolhatjuk a 22.

VinAgora Nemzetközi Borverseny legjobb roséját, a Gál Szőlőbirtok standja pedig az azonos borsverseny által legjobbnak ítélt gyöngyözőborát sorakoztatja fel kínálatában. Sőt azokra is gondoltak, akik a buborékos italokat inkább mellőznék a hétvége folyamán, hiszen megannyi fehér – és vörösbor is elérhető lesz a látogatók számára a hétvége folyamán. Az igazán autentikus Rosalia hangulatért pedig idén is a fesztivál egyedi grafikáival és szlogenjével ellátott kostolópoharak gondoskodnak, melynek a tizedik évforduló alkalmából szintén új köntöst kaptak.

Nyár falatok újra gondolva

A zamatos hűsítő buborékokon túl ínycsiklandó falatok is gondoskodnak a gondtalan nyári hangulatról. A fesztivál ugyanis az idei évben is gondoskodik róla, hogy mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelőbb harapnivalókat. A borok és pezsgők mellé tökéletes választás lehet valami könnyed, mégis laktató finomság. Ezt a vonalat lovagolja meg a Stelázsi, amelynek standjánál, sonkaválogatások, különleges hidegtálak, tépett szarvas szendvics és még egy igazi klasszikus, tepertőkrémes kenyér közül is válogathatunk.

A forróságban könnyen lecsúszó pohárkák mellé szintén ideális választás lehet A Pizza Me igazi olasz ízvilága, 100%-ban eredeti összetevőkből. Ha pedig magyar ízeket kívánnánk, akkor a Szittya Pita teljese mértékben magyar alapanyagokból, helyben gyúrt kenyérlángosai felé érdemes venni az irányt. És persze a fesztiválok hatalmas kedvence, a hamburger is igazán minőségi vonalon fogja képviselni magát, hála az Ami Burger természetes alapanyagból készült finomságainak.

Igazi ínyencség a különleges ízvilág kedvelői számára a Reinpold’s Kolbice harapnivalója, ami sertés – és csirkehúst, háromféle egyedi fűszerezésű kolbászt, pirított hagymást, sajtszószt, bajor káposztát és bacon szalonnát tartalmaz különleges magvas lisztkeverékből készült kenyértészta-tölcsérbe helyezve a maximális ízhatás kedvéért.

A könnyedebb ízekre és a mentes étkezést gyakorlókra is gondolnak a szervezők. Az országkonyha ugyanis többek között helyben füstölt lazacfilével is készülni fog, a Lili’s Truck pedig minden finomságát teljesen glutén – és laktózmentes formában készíti el. Így aki mentes életmódot folytatva is szeretne egy finom hamburgert, vagy éppen csirkés tortillát enni, annak  mindenképpen érdemes ellátogatni a Lili’ Truck standjához.

Rosalia Fesztivál (kép: rosalia.hu)

Az édesszájúak pedig több fronton is finom falatokra lelnek majd. A Vitér Kürtős kifejezetten a fesztiválra készülő, Rosalia Kürtős Szelet névre hallgató különleges desszerttel vár mindenkit, természetesen a már megszokott minőségű faszénparázson sütött klasszikus kürtőskalácsai mellett. A Bolka Desszert Butik pedig a nyári szezonok egyik legnagyobb desszert-slágereivel, isteni macaronokkal készülnek, emellett pedig az idei évben házi készítésű fagylaltjaikkal is debütálnak a Rosalia keretein belül, méghozzá egészen különleges formában, csokiba mártott pálcikás jégkrémként kínálva, megannyi gyümölccsel tálalva.

Persze egy kiadós ebéd vagy vacsi  és pár pohár kellemesen habzó rosé után nem csoda, ha valaki elálmosodik. Azonban a fesztivál erre is kínál megoldást, hiszen az OMV VIVA Café standjánál isteni kávét fogyaszthatunk a liget békéjében, miközben még Palágyi Eszter séf különleges gourmet fogásait is megtekinthetjük, hogy aztán később itt is tehessünk egy kis kostolót.

A Rosalia és a szakmai főtámogató kollaborációja

Az idei jubileumi és a jövő évi Rosalia Fesztivál főtámogatója a SPAR Magyarország lett, a vállalat pedig kiemelt hangsúlyt fektet a minőségi borok és a hazai borkultúra megfelelő mértékű népszerűsítésére. Így hát idén két alkalommal is megjelentette a vállalat a Borkatalógust, melyből a tavaszi számot a magyar boroknak szentelte a vállalat. Nem titok, hogy a SPAR Magyarország szívügye a hazai borok támogatása, hiszen már 2007-től egyedi hazai bormárkákat is forgalmaz.

Azon SPAR vásárlók pedig, akik 2021. június 17. és június 30. között SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházak valamelyikében 10 000 Ft felett vásárolnak, egy 50%-os kedvezményre jogosító kupont kapnak a kasszánál, melyet a Rosalia Fesztivál kapuinál napi belépőjegyre válthatnak, ezáltal féláron bejutva az eseményre.

Éppen ezért a SPAR az idei évben két külön standdal is készül a fesztiválra. Az egyik standnál a SPAR és INTERSPAR áruházakban kapható SPAR Válogatás különleges borválasztékainak tételeit kóstolhatják meg a látogatók, illetve a különleges kedvezmény keretein belül minden harmadik elfogyasztott pohár bor után ingyen kaphatják a negyediket. Másik standjuk pedig a borokhoz és a nyárhoz is oly szorosan kapcsolható SPAR Verde vízpont, melynek keretein belül hűsítő ásványvízhez juthatnak a vendégek.

A SPAR és a Rosalia pedig a különleges évforduló alkalmával egy igazi meglepetéssel készül, hiszen a SPAR Magyarország a Magyar Szőlő – és Borkultúra Nonprofit Kft-vel együttműködésben bemutatja a Rosalia borát. Egy nyílt pályázati felhívás keretein belül magyar borászok százai jelentkezhettek, hogy aztán megleljék a nyár legnagyobb rosé slágerét.

A Rosalia bora végül a Merlot és Pinot noir házasításával készült, egyedien friss zamatú, igazi nyáriasan könnyed rosé lett a Paulus Molnár Borház tételeként. A Rosalia rosét a fesztivál ideje alatt a SPAR standjánál lehet kóstolni, azt követően pedig június 24-től pedig a SPAR és INTERSPAR áruházaiban országosan is elérhető lesz minden kóstolni vágyó számára.

Tudnivalók a belépéshez

A Rosalia Fesztivál idei nyitva tartása a következőképpen alakul:

  • Július 2. péntek: 14:00-24:00
  • Július 3. szombat: 11:00-24:00
  • Július 4. vasárnap: 11:00-21:00

A járványügyi helyzetre való tekintettel az idei évben a Rosalia körbe kerítésre kerül, így felügyelve a résztvevők számát. Az érvényes jogszabályok értelmében csakis a koronavírus elleni védettséget védettségi igazolvánnyal igazolni tudó személy, illetve annak felügyelete alatt álló 18 év alatt személy léphet be a fesztivál területére, a megvásárolt belépőjegy segítségével. A belépőjegy ára 2200 Ft a helyszínen, amely amellett, hogy a napi belépésre feljogosít, még egy kristály kostolópoharat is magába foglal, illetve a mosdók ingyenes használatára is kiterjed.

A rendezvény területén ezt követően már a zenei programok ingyenesen látogathatók, viszont az ételekért és italokért mindig az aktuális standnál kell fizetni. A fesztivál fizetőeszköze a Festipay fesztiválkártya, mely 500 forint letéti díjért vehető igénybe és bankkártyával is feltölthető. Emellett viszont lehet fizetni MasterCard, Paypass és VISA PayWave kártyákkal is, érintés nélkül is.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egy búzaszem útja az aratástól a szarig

2021. szeptember 15.|

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy búzatábla… Ja, nem, ez a mese nem így kezdődik, mivel a búzatáblát rengeteg emberi és kevésbé emberi folyamatok előzik meg, amik magában foglalják a műtrágyázást, a locsolást

Így fogyott le Buday Péter, szakács

2021. augusztus 30.|

Három ember súlyát cipelni magunkon nem gyerekjáték. Buday Péter sokat mesélhetne erről az érzésről, mivel sokáig 175 kilóval élte a mindennapjait, ami nemcsak a végtagjaira, hanem a belső szerveire is hatással volt. De amikor valaki

Nyár, napsütés, rosé – 10. Rosalia Fesztivál

2021. július 1.|

Megérkezett végre az igazi nyár, eszeveszett napsütéssel, balzsamos estékkel, vibráló szabadsággal. Végre újra elindult az élet, élvezhetjük a gyönyörű naplementéket, a forró délutánokat és a szabadtéri programokat. Mi is lehetne csodásabb nyárköszöntő , mint a