Parádés magyar siker Luxemburgban

16 darab ARANYÉREM, 16 darab EZÜSTÉREM, 10 darab BRONZÉREM, 7 darab DIPLOMA az egyéni magyar versenyzők eredménye a 11. EXPOGAST (Salon International de la Gastronomie) keretében megrendezett Szakács Világkupán.

A legfényesebb siker azonban, hogy Varga Károly nyerte el az összetett bajnoki címet, amelyet az a szakács nyer el négyévente, aki a legtöbb aranyérmet kapja a Világkupán. Varga Károly 1992 óta tagja a nemzeti szakácsválogatottnak, számtalan hazai és nemzetközi versenyen ért el már sikereket, és öregbítette a magyar gasztronómia hírnevét.

Mint az MNGSZ Szakács Mesterbizottságának elnöke rendszeresen részt vesz a versenyzők felkészítésében, így az idei luxembourgi Világkupára is Kocsonya Kálmánnal közösen készítették fel a junior válogatottat.

A Világkupán csapataink is nagyon eredményesen teljesítettek. A Nemzeti Felnőtt Válogatott melegkonyhai és hidegkonyhai munkájával egyaránt ezüstérmet szerzett, csakúgy mint a Nemzeti Katona válogatott.

Nemzeti Junior csapat teljesítményét aranyéremmel díjazta a zsűri, az összesítésben pedig a 3. helyet szerezte meg a regionális junior csapatok között A közétkeztetésben induló Biochef csapat is ezüstéremmel térhetett haza Luxembourgból.

Az eredmények értékét még tovább növeli, hogy összesen 2500 versenyző indult a Világkupán, és 45000 látogató figyelhette 5 napon keresztül a 49 magyar egyéni és a 4 csapat munkálkodását a konyhában.

A magyar gasztronómia, az ehhez kapcsolódó események támogatása fontos eleme a METRO működésének, a luxemburgi világbajnokságra való felkészülésben, illetve részvételben is a METRO volt, mind Varga Károly, mind a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Ételek, amelyek sokkal jobban roncsolják a fogainkat

2023. december 20.|

Mi az, amit az ember a leginkább szeret? Sokan erre kapásból azt válaszolnák, hogy enni, és bizony igazuk is van. Az étkezés ma már nem a szükségletünket elégíti ki, hanem unaloműző, sport és hobbi is