Párizs sem áll még készen a meztelen étteremre

Hamarosan bezár Párizs egyetlen meztelen étterme. A O’Naturel még 2017 decemberében nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára, a kezdeti időszak pedig abszolút sikeresen is zajlott az étterem történetében.

Ez volt a város első olyan étterme ugyanis, ahol 58 dollárért – azaz kb 16 ezer forintért – egy homárt, csigát, libamájat és bárányt tartalmazó három fogásos menüt ehettek végig a vendégek, mindezt pedig anyaszült meztelenül.

A párizsi étterem hírneve nagyon hamar elterjedt világszerte, kezdetben hatalmas érdeklődést adva a különleges vacsorahelyszínnek. Azonban a hirtelen jött hírverés sem volt elegendő ahhoz, hogy az étterem egy év után is működőképes maradjon.

Sajnos az étterem tulajdonosai kifogytak a befektethető tőkéből, így az O’Naturel februárban be kell, hogy zárjon. Az étterem kedvelőinek ez nem túl jó hír, hiszen egyetlen meztelen étterem lévén, innentől maximum otthon van lehetőségük ruhák nélküli étkezésre.

London is elbukott

A párizsi étterem nem Európa első meztelen étterme volt, hiszen Londonban is volt már egy, azonban már az is bezárt. Az étterem további különlegessége volt, – ha az eredeti koncepció nem adott volna elég különleges élményt – hogy a technikai kütyüket is le kellett adni érkezéskor. Így az anyaszült meztelenül étkező vendégek csakis és kizárólag egymásra és a bensőséges hangulatra koncentrálhattak a vacsora során.

A londoni étterem kezdetben jóval sikeresebb volt párizsi társánál, az első három hónap után 45 ezren voltak várólistán. Később mégis anyagi problémákra hivatkoztak, majd egy rövid visszatérés kecsegtetését követően, végül soha nem nyitottak újra. Pedig a londoni étteremnek még egy „csaló” terme is volt, ahol a vendégek ruhában vacsorázhattak.

A világ valószínűleg nem áll még készen a nyilvános meztelen étkezésekre, ami azért valljuk be, a furcsa szituációkon túl is igen kellemetlen tud lenni, ha például egy jó forró leves borul az ölünkbe a vacsora folyamán. Az emberek pedig alapvetően nem nyitottak még az intim szférájuk ilyen mértékű publikus megosztására és amúgy is, szeretnek időről időre elegánsan felöltözni és megadni a módját egy kellemes vacsora elfogyasztásának.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Egy búzaszem útja az aratástól a szarig

2021. szeptember 15.|

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy búzatábla… Ja, nem, ez a mese nem így kezdődik, mivel a búzatáblát rengeteg emberi és kevésbé emberi folyamatok előzik meg, amik magában foglalják a műtrágyázást, a locsolást

Így fogyott le Buday Péter, szakács

2021. augusztus 30.|

Három ember súlyát cipelni magunkon nem gyerekjáték. Buday Péter sokat mesélhetne erről az érzésről, mivel sokáig 175 kilóval élte a mindennapjait, ami nemcsak a végtagjaira, hanem a belső szerveire is hatással volt. De amikor valaki

Nyár, napsütés, rosé – 10. Rosalia Fesztivál

2021. július 1.|

Megérkezett végre az igazi nyár, eszeveszett napsütéssel, balzsamos estékkel, vibráló szabadsággal. Végre újra elindult az élet, élvezhetjük a gyönyörű naplementéket, a forró délutánokat és a szabadtéri programokat. Mi is lehetne csodásabb nyárköszöntő , mint a