Tovább „dübörög” a gasztronómiai egyesület

Wang Qiang kínai sztár- és mesterszakács 21 fogásával ünnepelte meg 7. születésnapját Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai egyesülete, a Lucullus Baráti Társaság.

Ebben az évben a szervezet már elérte a 95. vacsoráját, és oldala bekerült a Goldenblog blogverseny legjobb 50 blogja közé. (Magyarországon cca 700 gasztronómiai blog létezik).

A kétnaposra sikeredett rendezvényen majdnem 200 vendég vett részt, akik olyan különlegességeket kóstolhattak meg, mint a „kínai hamburger” (Wang féle csülök roló), ökörszív- és nyelv, vagy a darált szezámmaggal töltött tésztagombóc.

Wang mester elmondta, hogy a jövőben számos tematikus kínai rendezvényt fog szervezni – így az egészségvédelemmel, kínai régiókkal, evőpálcika-kultusszal kapcsolatban is.

Eljuttatni az ételt a „rendeltetési helyére”

Turóczi Gábor, az egyesület elnöke (egyben Magyarország Extrém Szakácsa) elmondta, hogy nagy elánnal tovább mennek a megkezdett úton: tematikus vacsorákkal, teaszemináriummal, FINE DINING stílusú vendéglátással, egyéni- és céges csapatépítő főzőkurzusokkal, csokoládékóstolókkal és csokoládégyár látogatásokkal.

„Az étel mindenkié, nekünk pedig kutya kötelességünk, hogy eljuttassuk a rendeltetési helyére” – tette hozzá Turóczi Gábor.

Az Extrém Szakács projekt, amelynek keretein belül immár 13 alkalommal készült Paprikás Csirke a magyar kultúrát népszerűsítendő – a Lucullus BT-vel szorosan együttműködve, ámde külön projektben folytatódik továbbra is.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

Ételek, amelyek sokkal jobban roncsolják a fogainkat

2023. december 20.|

Mi az, amit az ember a leginkább szeret? Sokan erre kapásból azt válaszolnák, hogy enni, és bizony igazuk is van. Az étkezés ma már nem a szükségletünket elégíti ki, hanem unaloműző, sport és hobbi is