Liofilizált gyümölcsös táblás csoki és Brill pálinkák összekóstolása

vált a személyre szabott csokoládé élménye, azaz elindult a chocoMe koncepció. Az egyedülálló ötlet megvalósítója, Mészáros Gábor prémium összetevőkből készült táblás csokoládét kínál az érdeklődőknek, amelyre ki-ki kénye kedve szerint maga válogathat a különleges feltétekből egy internetes oldalon.

A chocoMe bemutatkozó eseményén táblás csokoládék és prémium Brill pálinkák egyaránt szerepet kaptak.

TÁBLÁS CSOKOLÁDÉ – AHOGYAN ÖN SZERETNÉ

A chocoMe egyedülálló fejlesztés, melynek köszönhetően a táblás csokoládé mostantól olyan különleges és prémium feltétekkel készülhet el, mint a Hawaii-ról érkező fekete színű tengeri só, a Etna lábánál termesztett brontei pisztácia, a goji bogyó, a narancsbors fűszer keverék, a kandírozott ibolyaszirom, az eredeti 23 karátos aranypelyhek, a liofilizált* gurulós málna, vagy a Haribo Golbären.

A csokoládéra szánt feltétek a gyümölcsök – liofilizált gyümölcsök* – fűszerek – magvak – különleges feltétek – dekorációk nagy kategóriákba tömörülnek. Ezekbôl maximum öt feltétet tudnak az érdeklődők a csokoládéjukra választani, így a variációk száma több millió. Kezdetben mintegy nyolcvan féle feltét közül tud a vásárló válogatni, ezek száma folyamatosan bővül a jövőben.

TÁBLÁS CSOKOLÁDÉ ÉS BRILL PÁLINKÁK ÖSSZEKÓSTOLÁSA

A chocoMe bemutatkozó eseményen Mészáros Gábor bemutatta a csokoládék elkészítési metódusát, feltétválasztását, majd a jelen levők is elkészíthették „álmaik csokoládéját”. Az eseményen készült különleges táblás csokoládékhoz Brill prémium gyümölcspálinkát is kóstoltattak: ezzel bebizonyosodott, hogy a pálinka – valóban „élmény” amely kiválóan passzol a gasztronómiai más területeihez, tehát prémium csokoládékhoz is.

Király Anita, a Lucullus BT oktatója, cukrászmester a nemrég Magyarország legjobb pálinkájává választott 2009. évi Irsai Olivér Brill pálinkához állított össze egy aszúszemmel dúsított madagaszkári csokoládétallért.

A chocoMe bemutatkozás szakmai partnere a Lucullus BT volt. Turóczi Gábor, a gasztronómiai egyesület elnöke elmondta, hogy „rendkívül örül az új koncepciónak, mivel a csokoládéiparnak is szüksége van a forradalmi újításokra, ahogyan a gasztronómia egészének is”.

*A liofilizálás =„fagyasztva szárítás”, amikor a gyümölcsből a legkíméletesebb módon távozik a nedvesség. Ezáltal a gyümölcs megőrzi ízét, illatát.

Megosztás

Még több érdekes írás, tartalom

A masszázsfotel jótékony hatásai az étkezések után

2025. március 26.|

Egy kiadós ebéd vagy vacsora után bizony nagyon jó érzés leheveredni egy kényelmes fotelbe vagy ágyba, és pihenni egyet. Nem is gondolnánk, de étkezés utáni pihenés nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk szempontjából. Sokan nem

Híres színészek, akik nem születtek tökéletes mosollyal

2025. január 17.|

Manapság egyre többet számít a megjelenésünk, vagyis az, hogy hogy nézünk ki. Míg korábban ciki volt az, ha valaki fogszabályzót visel, ma már a legtöbb esetben nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is bátran